Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. 09/03 15:19

b kataniktikos kastoria

Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέστηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

Κατ’ αυτόν τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη το οποίο προσκόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, ενώ θαυμάσια απέδωσαν τα κατανυκτικά τροπάρια οι δύο χοροί των Ιεροψαλτών.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον εκλεκτό ομιλητή στους πιστούς και εν συνεχεία ο π. Βαρνάβας ανέλαβε την διακονία του λόγου, μιλώντας επάνω στη φράση της ευχής του Αγίου Εφραίμ: «Δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου».

Ο π. Βαρνάβας με εύγλωττο και αναλυτικό τρόπο εξήγησε τα φλέγοντα πνευματικά θέματα που περικλείονται στην φράση αυτή, δηλαδή την αυτογνωσία και την κατάκριση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 204989
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: