Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/03 11:12

kon markakis 1

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως αναγγέλλεται η εις Κύριον εκδημία του μακαριστού, πλέον, π. Κωνσταντίνου Μαρκάκη, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, Νέας Κρήνης.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μαρκάκης γεννήθηκε το 1933 στο Χωρδάκι Ακρωτηρίου, Χανίων. Το 1955 επεράτωσε τις σπουδές του στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης και το 1959 νυμφεύθηκε την Ελευθερία Τσουχαράκη, με την οποία απέκτησαν τρία τέκνα.

Το 1960 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Νικηφόρο και το 1971 χειροθετήθηκε πνευματικός.

Το 1982 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στην οποία διακόνησε μέχρι και της εκδημίας του. Καθ’ όλη την διάρκεια της εξηκονταετούς ιερατικής του διακονίας υπηρέτησε ευσυνειδήτως τον λαό του Θεού, αγωνιζόμενος καθ’ ημέραν για την Εκκλησία του Χριστού.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 4μμ στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, Νέας Κρήνης, από τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο.

Καλούνται κλήρος και λαός όπως, διά της παρουσίας τους, τιμήσουν την μνήμη του.

Εμφανίσεις: 300621
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: