Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 20:41

filoptoxo kalamaria 7

Μέσα σε εόρτιο κλίμα και στο πλαίσιο του θεσμού Ε΄ Ευγένεια 2020, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε με τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Ιουστίνου, η καθιερωμένη Κοπή Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη φιλόξενη αίθουσα του πανέμορφου Πολυχώρου Δεξιώσεων Κτήματος Μεϊμαρίδη.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε και πάλι ολόθερμα στο φιλανθρωπικό κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου, κατακλύζοντας από νωρίς τον χώρο εκδήλωσης.

Κάλεσμα αγάπης προς ενίσχυση και στήριξη του Κεντρικού Συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως που λειτουργεί στο Προκόπειο Πολυδύναμο Κέντρο αλλά και των νέων, σημαντικών φιλανθρωπικών δράσεων «Κανένα παιδί χωρίς πρωινό στο Σχολείο» και «Κανένα παιδί χωρίς μεσημεριανό στο ολοήμερο Σχολείο».

Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο δείπνο, κληρώσεις μεγάλων δώρων όπως προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, κατενθουσιάζοντας όλους τους
συμμετέχοντες.

Επιπρόσθετα, έγινε προβολή ψηφιακού βίντεο με δράσεις του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, παρουσιάζοντας πτυχές του πολυπρισματικού φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας εγκάρδιο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γεώργιος Τσαμασλής, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Βουλευτές και Άρχοντες του τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος, π. Ιουστίνος, μετά την κοπή της Βασιλόπιτας και κατά τον χαιρετισμό του απηύθυνε ολόθερμες ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες και παρουσίασε σκιαγραφώντας φιλανθρωπικές δράσεις και δομές στήριξης της οικογένειας που υλοποιούνται στην Ιερά Μητρόπολη.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην παρουσία και εξαιρετική συμβολή της κ. Κυριακής Φράγκου, η οποία μαζί με τους Διακόνους και νέους εθελοντές της Μητροπόλεως φροντίζουν και γεμίζει κάθε Παρασκευή πρωί το φορτηγό της Μητρόπολης με πλούσιες ευλογίες από την Κεντρική Λαχαναγορά.

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος, χαρακτήριζε όλους τους παρευρισκομένους πολύτιμους και επίσημους συνεργάτες στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαριστώντας για την μεγάλη και συγκινητική τους ανταπόκριση στην εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

filoptoxo kalamaria 1

Εμφανίσεις: 248921
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: