Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/01 16:34

xaristio girokomeio 3

Σήμερα Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου και του εν αγίοις πατρός ημών Μάρκου Επισκόπου Εφέσου του Ευγενικού, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ιδρυματικό Ναό του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού ο Παναγιώτατος εκήρυξε τον θείο Λόγο κάνοντας μια επίκαιρη θεολογική προσέγγιση στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΙΒ Λουκά, αναφερόμενος στην αχαριστία των 9 Ιουδαίων λεπρών, καθώς και στο ζήτημα της πίστεως και της ευγνώμονης στάσης του αλλογενούς Σαμαρείτου.

Εκ παραλλήλου αναφέρθηκε εκτενώς και στο φαινόμενο της ασθενείας της ανθρώπινης φύσης, που χρήζει θεραπείας και αποκαταστάσεως, την οποία μόνο ο Ζωοδότης Χριστός μπορεί να χαρίσει στον πάσχοντα άνθρωπο.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας που ετελέσθη ιερουργούντων του Πρωτοπρ. Αντωνίου Πατρικίου, του Αρχιμ. Χρήστου Κυριαζοπούλου και του πρωτοδιακόνου Πολυκάρπου Κάστιζα, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος και παράλληλα πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος του Χαρισείου Γηροκομείου κατευθύνθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γηροκομείου.

Εκεί συγκεντρωμένοι οι τρόφιμοι που διαβιούν στο ίδρυμα, οι εργαζόμενοι και οι συμμετέχοντες στο συμβούλιο, τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ενθουσιασμού ψάλλοντας τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς.

Μέσα σε αυτήν την εορταστική ατμόσφαιρα, ο Μητροπολίτης και πρόεδρος ευχήθηκε με πατρική αγάπη ,ευχές πολύτιμες και απαραίτητες για μια χρονιά καλή, ευλογημένη γεμάτη υγεία για όλους τους παρισταμένους και αφού ευλόγησε, έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Παναγιώτατο για ότι προσφέρει με αγάπη στο ίδρυμα, καθώς οι οικονομικές δυσκολίες που πολλάκις αυτό αντιμετωπίζει, ξεπερνιούνται με τις δικές του παρεμβάσεις φιλανθρωπίας, τη στιγμή που η πολιτεία δεν συνηθίζει ενισχύει το έργο τέτοιων σημαντικών φιλανθρωπικών καταστημάτων.

Στις ευχές που απηύθυνε ο Παναγιώτατος Πρόεδρος του ιδρύματος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δωρητές και όσους με αγάπη προσφέρουν τόσο υλική βοήθεια όσο και ανιδιοτελή προσωπική εργασία και βοήθεια στους υπέργηρους τροφίμους που έχουν ανάγκη από στοργή και φροντίδα πάντοτε.

xaristio girokomeio 1

xaristio girokomeio 1

xaristio girokomeio 1

xaristio girokomeio 1

xaristio girokomeio 1

Εμφανίσεις: 282741
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: