Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας. 19/01 15:52

onomastiria aneon 8

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας, όπου τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή πολλών κληρικών και την παρουσία πλήθους πιστών.

Τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Μακάριο προσεφώνησε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους τόσο στην χαρισματική προσωπικότητά του, όσο και στην πολυετή προσφορά του στην ορθόδοξη διασπορά.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας.

Ο κ. Μακάριος ευχαρίστησε επίσης θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την διαρκή αγάπη στο πρόσωπό του, τους ιερείς και τους πολυπληθείς ευσεβείς χριστιανούς που προσήλθαν να ευχηθούν στα ονομαστήριά του.

onomastiria aneon 1

onomastiria aneon 1

onomastiria aneon 1

onomastiria aneon 1

onomastiria aneon 1

onomastiria aneon 1

onomastiria aneon 1

onomastiria aneon 1

onomastiria aneon 1

Εμφανίσεις: 157663
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: