Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. 17/01 14:23

oikonomos xalkidos 5

Το πρωί της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατευθυνόμενος στην Ιστιαία για την πανήγυρη του πολιούχου της, Αγίου Αθανασίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεχριών, ιερουργούντων του οικείου Εφημερίου, Πρεσβ. Αντωνίου Τσούπρου και του Εφημερίου Μετοχίου, Πρεσβ. Ιωάννου Στάμου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο με αναφορές στον βίο του Μεγάλου Αντωνίου και επαίνεσε όλους τους εκκλησιασθέντες ενορίτες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κεχριών, που εκκλησίασαν τους μικρούς μαθητές.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά στον εορτάζοντα π. Αντώνιο, επισημαίνοντας την δεκαπενταετή ιερατική του διακονία και τον χειροθέτησε Οικονόμο.

Οι Πιστοί, αναφωνώντας το «Άξιος», συμμετείχαν ενεργά στην τιμητική αναγνώριση του Ιερέα τους από τον Ποιμενάρχη τους και εξέφρασαν την χαρά τους προς εκείνον για την επίσκεψή του.

oikonomos xalkidos 1

oikonomos xalkidos 1

oikonomos xalkidos 1

oikonomos xalkidos 1

Εμφανίσεις: 231456
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: