Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/01 20:46

arxidiakonos sidirokastrou 1

Την εξόδιο ακολουθία του Αρχιδιακόνου του, π. Νικολάου Πέσιου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηράκλειας, απ' όπου καταγόταν, διέμενε με την οικογένειά του και ήταν διορισμένος ο π. Νικόλαος.

Χειροτονήθηκε το 2010 και για δέκα χρόνια υπηρέτησε ως διάκονος την Ιερά Μητρόπολη και τον Επίσκοπό του με σεμνότητα, ταπείνωση και υπακοή.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ταλαιπωρήθηκε αρκετά εξαιτίας της μάχης με την επάρατη νόσο, ώσπου κατέληξε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσε σύσσωμος ο κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ επικηδείους λόγους εκφώνησαν εκ μέρους των Ιερέων ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καλαϊτζής, εκ μέρους των Διακόνων ο Διάκονος π. Άνθιμος Κουρέας, και τελευταίος ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με τον συγκινητικό του λόγο αποχαιρέτησε τον αγαπητό του διάκονο π. Νικόλαο και εξέφρασε την συμπαράστασή του στη διακόνισσά του Ζωή, στα παιδιά και στους γονείς του.

Εμφανίσεις: 302862
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: