Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/12 20:54

diakonos ugada 96

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Σήμερα, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Παταπίου του εν Λουτρακίω Κορινθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Ημέρα μεγάλης πνευματικής ευλογίας η σημερινή τόσο για την Ενορία του Αγίου Δημητρίου, όσο και για ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη, αφού κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Χριστοφόρου Μουγίγκο, από την Ουγκάντα της Αφρικής, ο οποίος διατηρεί πνευματικές σχέσεις με την ακριτική Μητρόπολη.

Ο Ιερός Ναός γέμισε ασφυκτικά από νωρίς προκειμένου οι πιστοί να παρακολουθήσουν την χειροτονία, να συμμετέχουν στην πνευματικά χαρά του εξαίρετου αυτού νέου που διψούσε για τον Χριστό από την παιδική του ηλικία και να προσευχηθούν για την κατά Θεόν προκοπή του.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχίμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Προϊστάμενος του Ναού, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Αρχίμ. Εφραίμ Παναούσης, πνευματικός του νεοχειροτουμένου και ο οποίος έδωσε την κανονική συμμαρτυρία, ο Πρωτ. Νικόλαος Μπαγιένγκο, πνευματικό ανάστημα του οποίου είναι ο νέος Διάκονος, ο Ιερομ. Νεκτάριος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, ο Οικ. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, ο π. Γεώργιος Νίκου, ο Εφημέριος του Ναού Ιερομόναχος Ευστάθιος Κοντοζίδης και οι Ιεροδιάκονοι Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και Γαβριήλ Ποικιλίδης.

Με παραμυθητικό λόγο προς τον νεοχειροτούμενο ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη μεγάλη ευλογία που δέχεται τούτη την ώρα ο υποδιάκονος Χριστοφόρος, ο οποίος θα διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο του Θεού και τον ευλογημένο Λαό Του ως Διάκονος πλέον.

Τον παρότρυνε να έχει φόβο Θεού, να γίνει άξιος μέτοχος του Μυστηρίου της Ιερωσύνης, να φανεί άξιος της κλίσεώς του, έχοντας εμπιστοσύνη στον Τριαδικό Θεό.

Ευχαρίστησε τον άγιο Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας Σεβασμιώτατο κ. Ιωνά, για την κανονική άδεια του για την χειροτονία, την πατρική στήριξη και ενθάρρυνση προς το πνευματικό του παιδί, δίνοντάς του την ευκαιρία να σπουδάσει στην Ελλάδα την επιστήμη της Θεολογίας, τον π. Εφραίμ Παναούση για την φιλοξενία του στο Οικοτροφείο της Μονής αλλά και τον π. Νικόλαο Μπαγιέγκο για την σωστή πνευματική καθοδήγησή του.

Με συγκίνηση δε αναφώνησε «Άξιος», με το πυκνό εκκλησίασμα να ανταπαντά με ικανοποίηση, δημιουργώντας μία πολύ κατανυκτική στιγμή που θα συνοδεύει πλέον τον νέο Διάκονο!

Ο π. Χριστοφόρος, σύζυγος με την Ρουθ και φοιτητής της Θεολογίας, θα ολοκληρώσει τις σπουδές του, διακονώντας στην ακριτική Μητρόπολη και Θεού θέλοντος θα συνεχίσει το ιεραποστολικό έργο αγάπης στην ιδιαίτερη του πατρίδα, δοξάζοντας τον έναν και αληθινό Θεό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300617
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: