Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/12 23:37

esperinos agias varvaras 3

Δύο πανηγυρικούς εσπερινούς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της Αθληφόρου.

Στις 4 το απόγευμα τέλεσε τον εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, προσκληθείς από την Ορδόδοξη Χριστιανική Ένωση Κορασίων Βύρωνος, παράρτημα της οποίας εδρεύει στο Σιδηρόκαστρο, για να συμμετάσχει στον ετήσιο εορτασμό τους, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά την εορτή της Αγίας Βαρβάρας.

Στο σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την αδελφότητα κυριών Βύρωνος τόσο για την άψογη και αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη εδώ και 18 χρόνια, όσο και για την πλούσια πνευματική δραστηριότητά τους, καθώς διατηρούν κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφής σε πολλές ενορίες της Μητροπόλεως, ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Θεεμοπηγής για να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο και το μοναστήρι, αλλά και την προεστώσα, Παντοχαρά μοναχή, η οποία εδώ και πολλά χρόνια συντηρεί τις εγκαταστάσεις της Μονής και μεριμνά για την πνευματική καλλιέργεια της ευρύτερης περιοχής.

Η αθρόα προσέλευση των προσκυνητών, παρά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενθουσίασε τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα μοναστήρια πάντοτε ελκύουν τις ανθρώπινες ψυχές που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και αναζητούν ένα πνευματικό καταφύγιο, που θα τους ξεκουράσει, θα τους αναπαύσει και θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη σωτηρία τους.

esperinos agias varvaras 1

esperinos agias varvaras 1

esperinos agias varvaras 1

esperinos agias varvaras 1

esperinos agias varvaras 1

esperinos agias varvaras 1

esperinos agias varvaras 1

esperinos agias varvaras 6

esperinos agias varvaras 6

Εμφανίσεις: 243164
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: