Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/12 12:06

kiriaki meta tou agiou andrea 45

Φωτογραφίες | Τηλέμαχος Παππάς


Κυριακή 1 Δεκεμβρίου μετά την εορτή Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, πλήθη πιστών κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Πρωταποστόλου του Κυρίου, για να προσκυνήσουν την Αγία Κάρα και στον Σταυρό του Μαρτυρίου του και να αφήσουν τα άνθη της ευλαβείας τους, μπροστά στον Άγιο, τον οποίο τόσο τιμούν και τόσο ευλαβούνται όχι μόνο οι Πατρινοί, αλλά και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, από όλα τα μέρη της Ελλάδος και από άλλα μέρη του κόσμου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς, στο θαύμα της θεραπείας του τυφλού της Ιεριχούς, κάνοντας μάλιστα ένα παραλληλισμό, ότι όπως ο τυφλός εκείνος βρήκε το φως από τον Ιησού Χριστό, κραυγάζοντας το ελέησόν με, έτσι και οι Πατρινοί ζώντας μέσα στο σκοτάδι της ειδωλολατρίας και έχοντας την εσωτερική αίσθηση και την επιθυμία για να βρούν το φως τους, το βρήκαν μέσα από την διδασκαλία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος, όχι μόνο στάθηκε στην Πάτρα, αλλά εδώ έμεινε για πάντα.

Οι Πατρινοί λοιπόν, κατέχοντες το Φως και την Αλήθεια, που είναι ο Ιησούς Χριστός, διατρανώνουν στα μήκη και πλάτη της οικουμένης, το μήνυμα του Αποστόλου Ανδρέου το «Ευρήκαμε τον Μεσσίαν», ευρήκαμε την Αλήθεια, το Φως και τη Ζωή και καλούν τους πάντας να ζήσουν εν τω φωτί και εν τη αληθεία και να διατηρήσουν αυτή την λαμπάδα και την παρακαταθήκη άσβεστη, την οποία παρέδωσε ο φωτιστής των Πατρών, Άγιος Απόστολος Ανδρέας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300328
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: