Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/11 22:36

eisodia kilkis 4

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Διπλή λαμπρή γιορτή! Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας η σημερινή, τα Εισόδια της Θεοτόκου στα Άγια των Αγίων!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν την Υπέρμαχο Στρατηγό τους από την οποία αντλούν δύναμη με υψηλό πατριωτικό φρόνημα για να υπερασπίζονται το Έθνος μας.

Επίκεντρο του εορτασμού για την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και προ του τέλους της ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλος, ομίλησε για την Θεομητορική εορτή και για το θαυμαστό γεγονός της εισόδου της Κυρίας Θεοτόκου εις τα Άγια των Αγίων, αναφερθείς και στις Ένοπλες Δυνάμεις που με ακμαίο φρόνημα και γενναιότητα υπηρετούν την Πατρίδα.

Της Δοξολογίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με τιμώμενο πρόσωπο τον Διοικητή της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Μποσμαλή και ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού ν. Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μαυρογόνατου.

Κατόπιν εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών και των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μποσμαλής πλαισιούμενος από Αξιωματικούς της Ταξιαρχίας, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Παύλος Θωμαίδης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

eisodia kilkis 1

Εμφανίσεις: 218832
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: