Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. 18/11 08:39

episkepsis mitropoliti 31

Ποιμαντικές επισκέψεις αγάπης, γνωριμίας και επικοινωνίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Αρχικά ο σεπτός Ποιμενάρχης επισκέφθηκε στις 5:00 το απόγευμα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου τον Σεβασμιώτατο ανέμεναν και καλωσόρισαν με πολλή εγκαρδιότητα  ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.  Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης και ο Υποδιοικητής κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλοί ιατροί.

Για αρκετή ώρα ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τον κ. Διοικητή και τον κ. Υποδιοικητή για διάφορα θέματα του Νοσοκομείου και τους διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος θα είναι πάντοτε ενεργά βοηθός και συμπαραστάτης στο έργο τους.

Ο κ. Χατζημαργαρίτης έδωσε στον Ποιμενάρχη ως δώρο εις ανάμνησιν της επισκέψεως του μία ασημένια εικόνα του αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουγού και ένα Ιστορικό βιβλίο της πόλεως Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε όλους τους θαλάμους όλων των κλινικών του Νοσοκομείου και με πατρική αγάπη ευχήθηκε στους ασθενείς ταχεία ανάρρωση και την από Θεού δύναμη στο Γολγοθά τους.

Είς ανάμνησιν δε της επισκέψεώς του, χάρισε σε όλους ως ευλογία ένα εικονάκι του οσίου πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου, όπου στο πίσω μέρος του έφερε ημερομηνία και αφιέρωση με την υπογραφή του Ποιμενάρχου.

Όλοι ανεξαιρέτως οι ασθενείς, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό με αισθήματα συγκίνησης και χαράς ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή επίσκεψή του, η οποία τους γέμισε με ελπίδα και δύναμη.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μετέβη στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ίδρυμα Αργύρη – Πετρή – Στέγη Γερόντων» στη Στυλίδα.

Στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος τον Σεβασμιώτατο ανέμεναν ο Διευθυντής του Γηροκομείου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμος Νικολόπουλος και το προσωπικό και τον καλωσόρισαν με αισθήματα υικής αγάπης και σεβασμού στο Γηροκομείο.

Στο σαλόνι του πρώτου ορόφου οι γέροντες και οι γερόντισσες υποδέχθηκαν τον Ποιμενάρχη μας με έκδηλα τα συναισθήματα του ενθουσιασμού και της χαράς, χειροκροτούσαν  και αναφωνούσαν συνεχώς το ΑΞΙΟΣ.

Για αρκετή ώρα είχαν μία ευχάριστη επικοινωνία αγάπης και γνωριμίας, ενώ ο Ποιμενάρχης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Γηροκομείου και επεσκέφθη τους κατακοίτους γέροντες και γερόντισσες στα δωμάτιά τους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βραδινή τράπεζα και συνέφαγε με τους γέροντες και τα γερόντισσες.

Φωτογραφίες Ιωάννης Σιμόπουλος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300430
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: