Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/11 11:54

proskinimatiki ekromi firts 1

Εκατό αγόρια και κορίτσια, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, που συμμετέχουν στις Κατηχητικές δράσεις της Ι.Μ. Δημητριάδος έλαβαν μέρος στη μονοήμερη προσκυνηματική εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Δημητριάδος, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

Τον όμιλο των μικρών προσκυνητών, και τους Ιερείς και τούς Κατηχητές που τους συνόδευαν, υποδέχθηκαν η Καθηγουμένη Αδελφή Θεοδέκτη και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Μετά το πρωινό κέρασμα που προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, οι νέοι και οι νέες μας συμμετείχαν σε πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις όπως η μελισσοκομία και τυροκομία.

Επίσης για λίγες ώρες έγιναν μικροί ξυλοκόποι, ασχολήθηκαν με τα βότανα, έφτιαξαν φορητές εικόνες, διακόνησαν στην προετοιμασία της μεσημεριανής μοναστηριακής τράπεζας, έζησαν τη θαλπωρή και την αγάπη της μοναστηριακής ζωής.

Το μεσημέρι η Ιερά Μονή παρέθεσε τράπεζα, και νωρίς το απόγευμα τα παιδιά μας ξεναγήθηκαν στο Καθολικό της Παλαιάς Ιεράς Μονής και μετά την καταληκτήριο ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, αναχώρησαν από την Ιερά Μονή με κατεύθυνση τον Άγιο Αντώνιο Αγιάς.

Εκεί τους ανέμενε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς π. Αθανάσιος Μακρής, τους προσέφερε το απογευματινό κέρασμα και νωρίς το βράδυ επέστρέψαν όλοι στο Βόλο.

proskinimatiki ekromi 1

proskinimatiki ekromi 1

proskinimatiki ekromi 1

proskinimatiki ekromi 1

proskinimatiki ekromi 1

proskinimatiki ekromi 1

proskinimatiki ekromi 1

proskinimatiki ekromi 1

Εμφανίσεις: 200578
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: