Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/11 20:54

esperinos peristeri 46

Περιστέρι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, τους συνεφημέριους και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

"Σήμερα, εορτάζουμε τη Σύναξη, τη συγκέντρωση, τη σύνταξη, την ανασύνταξη, των Αγγέλων, διότι ένα δέκατο από τους Αγγέλους σηκώνοντας τον εγωισμό κατά του Θεό έπεσε στην άβυσσο" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: "Οι άγιοι Άγγελοι έργο τους, έχουν να δοξολογούν το Θεό αλλά και υπηρετούν τον άνθρωπο. Ο Θεός έδωσε ευλογία κάθε άνθρωπος να έχει το φύλακα άγγελο του1 Το έργο τους… αγγελιοφόροι του Θεού, αλλά να δοξολογούν και να διακονούν τους ανθρώπους"

Μετά το πέρας της πανηγυρικού Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικονας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στη λιτανεία την εικόνα συνόδευε η μπάντα του Δήμου Περιστεριού, του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού, ο Δήμαρχος Περιστεριού κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Μητροπολίτης Περιστερίου, τέλεσε μνημόσυνο στον προκάτοχό του Μητροπολίτη Χρυσόστομο, ο οποίος εκοιμήθη κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού.

"Μαζί με την εορτή και την χαρά έχουμε και την κατ’ άνθρωπο λύπη. Αιωνία η μνήμη του μακαριστού Χρυσoστόμου" - ανέφερε χαρακτηρίστικα ο Μητροπολίτης Περιστερίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 264085
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: