Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βεροίας. 06/11 22:00

PanagiaSoumelaVelos

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το απόγευμα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά αφού αναχώρησε από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν για 20 ημέρες για να συμπανηγυρίσει με τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, μεταφέρθηκε στο ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο «Βέλος» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετέφερε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας στο αντιτορπιλικό πλοίο «Βέλος» μετά από παράκληση του κυβερνήτη και πληρώματος, ενώ εκεί την υποδέχθηκαν και την προσκύνησαν ο Αρχιπλοίαρχος και το πλήρωμα και τελέστηκε σύντομη δέηση.

Ο κυβερνήτης του θωρηκτού "Αβέρωφ" και του αντιτορπιλικού "Βέλος" Αρχιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του να μεταφέρουν για λίγη ώρα την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά πριν επιστρέψει στο θρονί της, στο όρος Βέρμιο.

Με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Μητέρα του Ποντιακού Ελληνισμού, η Παναγία Σουμελά, να είναι βοηθός και συμπαραστάτης στο έργο τους, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης προσέφερε εκ μέρους του Σωματείου και του Ιερού Προσκυνήματος ένα αντίγραφο της Παναγίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 288204
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: