Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/10 23:56

peribleptoy 1

Σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ στην Ενορία της Περιβλέπτου πόλεως Ιωαννίνων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμά Ανδρέου καθώς και από τους ιερείς του ναού, τον Αρχιμ. π. Εφραίμ Ντέτσικα και τον Πρωτοπρ. π. Χρήστο Αντώνη, τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των Ενοριακών Κατηχητικών Νεανικών Συνάξεων καθώς και των δραστηριοτήτων τους για την περίοδο 2019-2020.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους κληρικούς και τους λαϊκούς συνεργάτες της Ενορίας μίλησε για το θεάρεστο αποτέλεσμα που επιτελείται στην Ενορία μέσω της συνέργιας Θεού και ανθρώπων.

Ευχαριστώντας τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, κάλεσε την νεότητα, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Αποφοίτους και Φοιτητές καθώς και παιδιά προσχολικής ηλικίας στις κατηχητικές νεανικές συνάξεις.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο συγγραφής των βοηθημάτων της κατήχησης από ιερείς της Μητροπόλεως.

Τόνισε ότι: «Στην φετινή χρονιά θα μάθουμε για την σχέση μας με τον Θεό, μια σχέση πίστης και εμπιστοσύνης σε ζωντανό πρόσωπο. Συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για την Δημιουργία, για την Θεία Οικονομία και την Εκκλησία μέσα στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Θα ακούσουμε για έννοιες όπως Πνοή Ζωής, Παράδεισος, Πτώση, Πρωτευαγγέλιο, Ενανθρώπιση, Θυσία, Ανάσταση, Σωτηριολογία, Εκκλησιολογία, Λειτουργία, Μυστήριο, Λατρεία, Ευλογία, Ευκοσμία, Λιτανεία, Μαρτύριο, Έσχατα και Βασιλεία του Θεού. Θα βιώσουμε την επικοινωνία μας, την ένωσή μας με τον Θεό, θα πορευθούμε στην θέωσή μας».

Παράλληλα στην Ενορία με την έναρξη των Ενοριακών Κατηχητικών Νεανικών Συνάξεων, θα ξεκινήσουν και θα λειτουργήσουν και οι δραστηριότητές τους όπως: η εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, μουσικής, χορωδίας, μουσικών οργάνων δηλ. βιολί, πιάνο, κιθάρα, κλαρίνο, ακορντεόν, αρμόνιο, μπουζούκι, κανονάκι, φλάουτο, λαούτο, κρουστά κ.α., καθώς και η λειτουργία τμημάτων χορού και σκακιού, θεατρικό εργαστήρι, χειροτεχνίες, εκδρομές, κατασκήνωση και άλλα πολλά.

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 2

peribleptoy 1

Εμφανίσεις: 263014
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: