Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/10 15:22

mnimosino kilkisou apostolou 69

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, τελέσθηκε στο Κιλκίς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει δέκα ετών από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Αποστόλου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκίσιου κ. Εμμανουήλ, καθώς ο μακαριστός Μητροπολίτης καταγόταν από τον Αλμυρό Μαγνησίας και είχαν στενούς πνευματικούς δεσμούς.

Ο αείμνηστος Απόστολος υπήρξε ένας αυθεντικός κήρυκας του Ευαγγελίου, απλός, ταπεινός και ελεήμων Ιεράρχης, που αγωνιούσε για το ποίμνιο του και ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τη συμμετοχή των πιστών στο Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Λειτουργία.

Δέκα έτη μετά, οι Κιλκισιώτες θυμούνται την παρουσία του, τα κηρύγματα του, τις Θείες Λειτουργίες του, το έργο του, την αγάπη του για την Εκκλησία...

Την προσωπικότητά του σκιάγραφησε με γλαφυρό τρόπο στην ομιλία του ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, υπογραμμίζοντας την απλότητα του χαρακτήρα του με την οποία κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων, τον ζωντανό τρόπο που λειτουργούσε και κήρυττε τον θείο λόγο, την αυθεντικότητα του, τη χαρά του να μιλά συχνά για τον Χριστό της Θείας Λειτουργίας και τον ιεραποστολικό του ζήλο αφού πίστευε βαθιά στην οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας.

Στο ιερό μνημόσυνο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμώς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του να τιμήσουν τη μνήμη του προκατόχου του, ο οποίος διαποίμανε για 18 συναπτά έτη την ιστορική και ακριτική Μητρόπολη του Κιλκίς (1991-2009).

Ο Ιερός Κλήρος, οι άρχοντες και ο φιλόχριστος Λαός του Θεού από το Κιλκίς αλλά και από την Κοζάνη που προσήλθαν, μαζί με τον Ποιμενάρχη του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ δέονται προς τον Κύριο να του χαρίσει τον Παράδεισο, γιατί η αγνή ψυχή του μόνο εκεί, στην πραγματική του Πατρίδα, αξίως θα αναπαύεται.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους μετέχοντες της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου στο νέο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη στον Ιερό Ναό με ομιλητές τους δύο προσκεκληθέντες Αρχιερείς.

Ο άγιος Εδέσσης ανέπτυξε το θέμα "Η λατρευτική ζωή του Ιερέως" ενώ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κατέθεσε απόψεις επί της εισηγήσεως από την πολυετή ιερατική και αρχιερατική του διακονία.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301402
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: