Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/10 11:17

eorti peristeri proti 1

Περιστέρι | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 η μνήμη του Αγίου Ιεροθέου, Επισκόπου Αθηνών στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Περιστέρι.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Επιφάνιο Κάνδρο, τους συνεφημερίους του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι καθ' όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πλήθος προσκυνητών και ενοριτών συνέρρεε στον μοναδικό στο λεκανοπέδιο Αττικής Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Εικόνα του πρώτου Επισκόπου Αθηνών, Αγίου Ιεροθέου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ιεροθέου.

"Είναι ευλογία που σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής εδώ βρίσκεται η μοναδική εκκλησία προς τιμή του Αγίου Ιεροθέου. Και το Μοναστήρι του Αγίου Ιεροθέου που είναι μερικά χιλιόμετρα πάνω από τα Μέγαρα και εκεί διαφυλάσσεται η Τιμία Κάρα του Αγίου" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Περιστερίου.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κλήμης πρόσθεσε: "Αυτός είναι ο Άγιος Ιερόθεος που από αγάπη για τον Χριστό άφησε τις φιλοσοφίες του Πλάτωνα και έγινε Επίσκοπος και Πατέρας της Εκκλησίας. Από αγάπη για τον Χριστό αφιέρωσε τη ζωή του για τα πρόβατα τα λογικά, που ήταν οι Χριστιανοί της εποχής εκείνης".

"Για τα πρόβατα τα λογικά του Χριστού πρέπει ο ποιμένας ο καλός να θυσιάζεται, να τα αγαπά, να τα φροντίζει. Ο μισθωτός τσοπάνης δεν πονάει τα πρόβατα και πολλές φορές αφήνει το λύκο και μπαίνει και τα κατασπαράζει, ενώ ο ποιμήν ο καλός θυσιάζει και τον εαυτό του για να σώσει τα πρόβατα από τους λύκους" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Περιστερίου.

"Έτσι και σήμερα όταν χτυπιέται η πίστη μας, όταν λύκοι βαρείς προσπαθούν να μπουν μέσα και να αρπάξουν τα πρόβατα, πρέπει ο ποιμήν ο καλός, ο Επίσκοπος με τους Ιερείς του να φυλάξουν τα πρόβατα απ' τους λύκους τους βαρείς, που πολλές φορές με ένδυμα προβάτου, προσπαθούν να εισβάλλουν στο κοπάδι και να τα αρπάξουν" τόνισε ο κ. Κλήμης.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Γι' αυτό κι εμείς σήμερα παρακαλέσαμε τον Άγιο Ιερόθεο να δώσει και στην εποχή μας Αγίους Επισκόπους, Αγίος Ιερείς, καλούς ποιμένες, όπως εκείνος, όπως ο Μέγας Αρχιποίμην Χριστός. Θέλουμε ποιμένες καλούς που θα αγαπούν τα πρόβατα, που θα τους δίνουν τροφή ορθόδοξη και καθαρή".

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα: "Η ζωή σας, η ζωή μας, το Περιστέρι μας, να είναι Ιερόθεο με τις ευχές και πρεσβείες του Αγίου Ιεροθέου".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300992
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: