Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/10 20:30

ioannonis1

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της Γ΄ ηλικίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, το γηροκομεία "Ζωσιμάδες".

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την Ακολουθία της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, αναφέρθηκε στο βίο Αγίου Ανανία και του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού.

«Εκείνος ο οποίος αγαπά το Χριστό αξιώνεται να κατανοήσει ότι στην πνευματική ζωή δεν υπάρχουν στεγανά, ότι ο τελευταίος μπορεί να γίνει πρώτος και ο διώκτης μπορεί να γίνει Απόστολος» - τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μάξιμος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μην βιαζόμαστε και να προλαβαίνουμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε, αλλά να έχουμε υπομονή και να δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους. Ευκαιρίες μετανοίας και επιστροφής. Διότι έχουν χαρίσματα αλλά δυστυχώς πολλοί τα καταπνίγουν μέσα στα πάθη, έτσι ώστε να μην μπορούν να αναδειχτούν».

«Όμως όταν έχουμε υπομονή και δίνουμε ευκαιρίες μπορούμε με τη χάρη του Θεού να κερδίσουμε ψυχές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι βεβαίως να το επιθυμούν και οι ίδιοι. Αν προσέξουμε τη ζωή μας και είμαστε πιο κοντά στο Χριστό, τότε όλοι μας μπορούμε να γίνουμε σκεύη να αναδειχτούν τα χαρίσματα που μας έχει δώσει ο Θεός, με κάθε τρόπο, με κληρονομική οδό, με τη μίμηση, με την παιδεία, έτσι ώστε να είμαστε και εμείς σκεύη εκλογής, ευλογία για τον κόσμο, για την εκκλησία μας, Ευλογία για την Οικουμένη» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Σήμερα εορτάζουμε επίσης την παγκόσμια ημέρα της Τρίτης ηλικίας. Ιδιαίτερα πρέπει να αγαπούμε και στοργικά να αγκαλιάζουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Όπως αυτοί μας κράτησαν στην αγκαλιά τους, έτσι κι εμείς πρέπει να τους αγκαλιάσουμε και να τους στηρίξουμε».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μάξιμος, έκανε αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας με την προτομή του Μέγα Ευεργέτη Νικολάου Ζωσιμά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 290520
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: