Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/09 11:09

xeirotonia peristeri 176

Περιστέρι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντος τελέστηκε σήμερα Κυριακή μετά την Ύψωση, 15 Σεπτεμβρίου 2019, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στο Περιστέρι.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμη πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ναού π. Απόστολος Καμπουρόπουλος και πλειάδα ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.

Την ποιμαντορική εγκύκλιο ανέγνωσε ο διάκονος π. Κωνσταντίνος Κολυπέτσας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Κλήμης απέδωσε το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου στον Ιερολογιώτατο διάκονο π. Ειρηναίο Γεροντή.

“Πέντε μήνες ποιμαντορίας, πέντε μήνες συνεργασίας με τους Ιερείς μου και του διακόνους μου. Συνάντησα καλούς Ιερείς και Διακόνους και έφτασε η μέρα, όπου κατόπιν σκέψεως από τους επτά διακόνους της Μητροπόλεως ξεχώρησα τον π. Ειρηναίο" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Με περιέλαβε με προσοχή και αγάπη, γνωρίζει πολύ καλά πως να διακονήσει τον Αρχιερέα, γνωρίζει πολύ καλά την εκκλησιαστική μουσική και είναι ένας διάκονος με ήθος, φιλότιμο, χαμόγελο, πνεύμα θυσίας και διακονίας” - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Περιστερίου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Λάμπρο Τσακάλο, Ιερέα του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300798
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: