Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/09 10:42

iliou kapota 6

Της Βιβής Ζωγράφου | Romfea.gr


Xοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στο ιερό παρεκκλήσι Αγίου Σώζοντος της Αγίας Παρασκευής Αχαρνών.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πλήθος ιερέων της Μητρόπολης και δεκάδες πιστοί, κάτοικοι του καταυλισμού Καποτά, συμμετείχαν στον εσπερινό.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέφερε ότι η λαμπρότητα του Αγίου Σώζοντος οφείλεται στην απλότητα με την οποία επικοινωνούσε με τους συνανθρώπους του και στη θυσία του, η οποία ομοιάζει με τη θυσία του Χριστού.

Ο Άγιος Σώζοντας τιμωρήθηκε με διαμελισμό του σώματός του, όταν εναντιώθηκε στις τελετές λατρείας των αρχαιοελληνικών θεών, στα χρόνια του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, στα τέλη του 3ου μΧ αι.

Πήγε στο ιερό της Άρτεμης, έσπασε τα χέρια του αγάλματος και μοίρασε τα λεφτά που είχαν συγκεντρωθεί εκεί στους φτωχούς.

Αντίστοιχα, είπε ο κκ Αθηναγόρας, όπως στην Θεία λειτουργία κοινωνούμε σώμα και αίμα Χριστού, έτσι και ο Άγιος Σώζοντας αντέγραψε αυτό που κάνουμε σε κάθε θεία λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως παρότρυνε τους πιστούς να γίνει οδοδείκτης τους η απλότητα της επικοινωνίας που διέθετε ο Άγιος Σώζοντας και να χαρίζουν ό,τι έχουν ώστε να αναπαύονται οι συνάνθρώποί τους, κυρίως δε, να ακούνε τον πόνο τους.

Στην συνέχεια έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σώζοντα στον καταυλισμό Καποτά με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών.

Ο π. Βασίλειος, υπεύθυνος του παρεκκλησίου Αγίου Σώζοντος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Αθηναγόρα και τους ιερείς της Μητρόπολης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, τους συνεργάτες του, τους εθελοντές, τους ψάλτες, τους πιστούς και εκπροσώπους του Δήμου Αχαρνών.

Ο π Βασίλειος αναφέρθηκε στον σεισμό της Πάρνηθας που έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999 και πήρε τη ζωή σε 143 ανθρώπους.

Υπήρξε η αιτία για να δημιουργηθεί ο καταυλισμός. Είπε ότι τα συναισθήματά του είναι αυτά της χαρμολύπης, όπως αυτά που νιώθουμε κάθε Μεγάλη Παρασκευή.

Σημείωσε ότι η μνήμη κάθε μάρτυρα αγίου είναι πανηγύρι, χαρά, θρίαμβος και ότι το μαρτύριο κάθε μάρτυρα είναι υπέρβαση του θανάτου και ομολογία της Αναστάσεως.

iliou kapota 2

iliou kapota 2

iliou kapota 2

iliou kapota 2

iliou kapota 2

iliou kapota 2

Εμφανίσεις: 207497
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: