Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/09 12:30

themeliosi naou 39

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο οικόπεδο που είναι προορισμένο για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στα Ιωάννινα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Θωμά Ανδρέου και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία το αγιασμού και η τοποθέτηση του Θεμέλιου Λίθου από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχή της Ινδίκτου και στην θεμελίωση του Ναού του Οσίου Παΐσίου.

"Εορτάζουμε σήμερα την 1η της Ινδίκτου, αυτή η ημέρα είναι μία αρχή, μία πνευματική αρχή. Βάζοντας μία πνευματικοί αρχή επιλέξαμε την ημέρα αυτή για να θεμελιώσουμε έναν ευκτήριο οίκο, μια εκκλησία του Χριστού, έναν Ιερό Ναό στον οποίο θα τιμάται και θα δοξάζεται και θα λατρεύεται το πάντιμο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος" ανάφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Αποφασίσαμε τον Ναό αυτό να τον αφιερώσουμε σε έναν Νεοφανή Άγιο, ο οποίος πέρασε από εδώ και πάτησε τα χώματα αυτά, της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. Έναν Άγιο άνθρωπο ο οποίος είναι δώρο Του Θεού στην εποχή μας, είναι παρηγορία και στηριγμός στις δύσκολες ημέρες που περάσαμε και περνούμε, αλλά είναι και ένας φάρος και ένας φωτοδότης και ένας οδηγός, έτσι ώστε να μην τραυματιστούμε στις δυσκολίες τις εποχής αυτής, τις πνευματικές και τις πρακτικές, αλλά να βρούμε δύναμη να σταθούμε όρθιοι με πίστη προς τον Θεό για να προχωρήσουμε την ζωή μας" πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος.

"Εδώ στα Γιάννενα το περιβάλλον είναι προτεραιότητα και για την Περιφέρεια και για τον Δήμο και για την Ιερά Μητρόπολη. Δεν είναι ακτιβισμός, όπως νομίζουν μερικοί, είναι πνευματική μας υποχρέωση. Έχουμε υποχρέωση ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι να διαφυλάξουμε την κληρονομιά και τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Μερικοί αφελείς και αθεολόγητοι λένε «κάνουν οι παπάδες και οι Δεσποτάδες ακτιβισμό, δήθεν για το περιβάλλον». Δεν είναι έτσι τα πράγματα, είναι πνευματική μας υποχρέωση να διαφυλάξουμε το περιβάλλον, την δημιουργία και να μάθουμε στα παιδιά μας να αγαπούν και να σέβονται τα δημιουργήματα του Θεού".

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν και συμβάλλουν για να ανεγερθεί ο Ναός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301426
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: