Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. 29/08 11:55

orkomosia kerkira 4

Το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό και την ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κυρίας Μερόπης Υδραίου, καθώς και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, στον Κήπο του Λαού.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι όλες οι διακονίες και εις τον Θεό, αλλά και εις τον λαό προέρχονται από τον Κύριο. Γι’αυτό στην Εκκλησία μας όταν προσευχόμαστε, μνημονεύουμε και υπέρ των αρχόντων ημών, καθότι εκείνοι οι οποίοι διακονούν τον λαό, διακονούν τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Όπως μας πληροφορεί το Ιερό Ευαγγέλιο, οι άρχοντες της παλαιών χρόνων κατεξουσίαζαν τους ανθρώπους, διότι δεν είχαν βιώσει μέσα στην καρδιά τους την παρουσία του αληθινού Θεού. Σε εμάς δεν συμβαίνει το ίδιο, μάς διαβεβαιώνει ο Κύριος: “Εἰ τὶς θέλει πρῶτος εἶναι, ἔσται πάντων ἔσχατος καὶ πάντων διάκονος”.

Η διακονία αυτή λοιπόν του λαού είναι σταυρική και ανοδική πορεία, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψιν του τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Κέρκυρας.

Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε εκ βάθους καρδίας τόσο στην κυρία Υδραίου, όσο και στα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν και η Χάρις του Χριστού μας να τους επισκιάζει, διά πρεσβειών του Αγίου Σπυρίδωνος, της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας και πάντων των Αγίων.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό και την ορκωμοσία της νέας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κυρίας Ρόδης Κράτσα, καθώς και των μελών του νέου Περιφερειακού συμβουλίου στην Ιόνιο Ακαδημία.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που ταλανίζουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρειάζεται ενότητα. Δεν είναι αρκετή μόνο η εσωτερική δύναμη του κάθε αιρετού, αλλά και η εξ ύψους δύναμη. Δεν χρειάζεται όπως αναφέρει ο Απόστολος Παύλος μόνο η κατ’άνθρωπον σοφία, αλλά κυρίως η σοφία η άνωθεν κατερχομένη.

Όταν κανείς ακουμπάει σε Εκείνον από τον Οποίο εξαρτάται η ζωή του, τότε έχει και την ευλογία του Χριστού. Πολλοί τόλμησαν και συνεχίζουν ακόμα στην παγκόσμια κοινότητα το πείραμα του εξοβελισμού του Θεού από την ζωή των ανθρώπων και την ειδωλοποίηση του εαυτού τους. Γινόμαστε όμως όλοι μας μάρτυρες της αποτυχίας των, που συμπαρασύρει ολόκληρες κοινωνίες στην καταστροφή.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε καλή και ευλογημένη θητεία τόσο στην κυρία Κράτσα, όσο και στα μέλη του νέου Περιφερειακού συμβουλίου, διαβεβαιώνοντας ότι η τοπική Εκκλησία θα είναι αρωγός σε κάθε έργο αγαθό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επ’ωφελεία των ανθρώπων.

orkomosia kerkira 1

orkomosia kerkira 1

orkomosia kerkira 1

orkomosia kerkira 1

orkomosia kerkira 1

orkomosia kerkira 1

Εμφανίσεις: 142489
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: