Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/08 01:54

bombokous 1

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr


Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος κόσμου κατέκλυσε τους χώρους της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς στην Ναύπακτο.

Το μοναστήρι με την καταπληκτική θέα του πατραϊκού κόλπου και με εξαίσιο φυσικό κάλλος αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ναυπάκτιους και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί δυναμικό πυρήνα πνευματικής ζωής της περιοχής με την καθηγουμένη μοναχή Ειρήνη και την γυναικεία αδελφότητα η οποία κάτω από την σεπτή καθοδήγηση του οικείου ποιμενάρχη έχουν μετατρέψει την μονή σε πνευματικό θησαυρό επαναφέροντας σιγά σιγά την παλιά του πνευματική αίγλη.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο π. Καλλίνικο καθώς και πλειάδα ιερέων της περιοχής.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Τιμίου Προδρόμου πέριξ της μονής παρουσία και της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής.

Για πρώτη φορά φέτος ο εσπερινός τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο της Μονής για να μπορεί να μετέχει αυτού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγάλο πλήθος προσκυνητών της μονής.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικά με το έγκλημα του ''χορού της Σαλώμης'' όπου εξαιτίας της θανατώθηκε δια αποκεφαλισμού ο Τίμιος Πρόδρομος ενώ ομίλησε επίσης σχετικά, ορμώμενος από τροπάρια της ημέρας τα οποία και ανέλυσε.

Ενώ μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού προσφέρθηκαν νηστίσιμα κεράσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους ενώ λίγο αργότερα παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα στο αρχονταρίκι της μονής.

Πολλοί πιστοί ανεβαίνουν στην Μονή καθ' έτος εκπληρώνοντας ένα τάμα η έστω για να ευχαριστήσουν και να τιμήσουν τον Άγιο που μεσιτεύει για αυτούς σε πολλά καθημερινά εύκολα αλλά και δύσκολα προβλήματα, έτσι και φέτος δεν ήταν λίγοι και αυτοί που ανέφεραν στην Γερόντισσα Ειρήνη αρκετά θαυμαστά περιστατικά και ''παρεμβάσεις'' του Αγίου.

Να έχουμε πάντοτε τις μεσιτείες του και να μας έχει υπό την σκέπη του, χρόνια πολλά.

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

bombokous 2

Εμφανίσεις: 153981
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: