Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/08 20:42

nikaias 1

Παράλληλα με την υποδειγματική λειτουργία της όμορφης κατασκήνωσης της Μητροπόλεως Νικαίας στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων Βοιωτίας που αγκάλιασε και φέτος περισσότερα από 1000 παιδιά και εφήβους, συνεχίζεται το εκτενές έργο της φιλανθρωπίας.

Στο Επισκοπείο αυτές τις μέρες ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε πολύτεκνες οικογένειες από τους 7 Δήμους της Μητροπολιτικής Περιφερείας (Νίκαια – Πέραμα –Κερατσίνι - Κορυδαλλός - Αγία Βαρβάρα – Αιγάλεω - Χαϊδάρι), προτρέποντας τους να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων και τους προσέφερε δέματα με είδη διατροφής προς κάλυψη αναγκών ενός μήνα.

Να σημειωθεί ότι αυτό γίνεται κάθε μήνα σε περίπου 3000 οικογένειες, σε συνδυασμό με την καθημερινή διάθεση φρεσκομαγειρεμένου φαγητού στα Συσσίτια 16 ενοριών σε 1600 συνανθρώπους μας .

Την Τρίτη 13 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού και του τελευταίου Παρακλητικού Κανόνος προς τη Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πολιούχων Κορυδαλλού και ειδική δέηση για τους πυροπλήκτους αδελφούς μας με την ευχή το Έλεος του Κυρίου με τις πρεσβείες της Παναγίας μας να βοηθήσει στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που μαστίζει την Πατρίδα μας και καταστρέφεται το περιβάλλον που είναι δώρο Θεού.

Επίσης ομίλησε στο εκκλησίασμα τονίζοντας ότι η Παναγία είναι η θερμή πρέσβειρά μας προς τον Ουρανό, η μεγάλη Μητέρα μας και καταφυγή σε όλες τις δυσκολίες. Στη συνέχεια στα πλαίσια της μηνιαίας στήριξης των δεκάδων απόρων ενοριτών από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε τρόφιμα και γλυκίσματα για τα μικρά παιδιά δίνοντας εγκάρδιες πατρικές ευχές.

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

nikaias 15

Εμφανίσεις: 132823
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: