Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/08 22:46

ag dimitrios 44

Πειραιάς | Δήμητρα Παναγοπούλου


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 ο Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς (Ταμπούρια).

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Ιερείς και συμπροσευχομένων του Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ἰωσήφ και του γραμματέα της Συνοδικής επιτροπής νεότητας Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπου Μπόγρη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο.

"Εορτάζουμε αυτή την αθάνατη κοίμηση διότι αποτελεί ένα διαβατήριο και της δικής μας πνευματικής αναγεννήσεως. Η Υπεραγία Θεοτόκος, το υπέρτατο πρόσωπο της ανθρώπινης οικογένειας, που συνεργαστηκε άμεσα με το Θεό, είναι η γέφυρα που μας ενώνει αδιακόπτως μαζί Του. Είναι Εκείνη, η οποία από όλο το ανθρώπινο γένος, χαριτώθηκε τόσο πολύ ώστε πριν ακόμα συλλάβει στη γαστέρα της τον Κύριο να αποβεί Κεχαριτωμένη. Διότι ενεπνεύσθη και αγάπησε τόσο πολύ το Θεό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πειραιώς πρόσθεσε: "Η Υπεραγία Θεοτόκος μας χάρισε τον πιο πολύτιμο θυσαυρό. Τον Θεό μέσα στην καρδιά μας".

"Εμπιστευόμενοι την Κυρία Θεοτόκο, την Πνευματική μας Μητέρα, την γέφυρα μας με τον ουρανό, γνωρίζουμε ότι μπορεί στη ζωή να υφιστάμεθα δυσκολίες, βάσανα, προδοσίες, ασθένειες, δυσχέριες πολλές, αλλά πάντοτε εμείς έχουμε ως ελπίδα και βεβαιότητα την πρόνοια και αγάπη του Κυρίου Της" υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Σεραφείμ.

Αμέσως μετά παρατέθηκε κέρασμα στον ανακαινισθέντα κήπο του Ιερού Ναού, όπου οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να πάρουν τη ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις 14 Αυγούστου, Παραμονή της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστεί εσπερινός, λιτάνευση του επιταφίου της Παναγίας πέριξ του Ναού και ιερά αγρυπνία, ενώ την κυριώνυμο μέρα, 15 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πτολεμαίδος κ. Εμμανουήλ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300362
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: