Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/08 22:00

trikkis 9

Μέσα στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος προσπάθησε, από αρχές Αυγούστου, μέσα από την πνευματική του περιοδεία στα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους τους όσο και για να τους στηρίξει στον πνευματικό αγώνα της προετοιμασίας τους για την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Παναγίας μας.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λόγγου και Αγίων Αποστόλων Σερβωτών.

Στο τέλος των Παρακλήσεων ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τίμησε με το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου τους εφημερίους των ενοριών Λόγγου π. Θωμά Λιόντο και Σερβωτών π. Βασίλειο Παπαδημητρίου.

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 το απόγευμα διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 5:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλύστρας και στις 7:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μυροφύλλου.

Πριν το τέλος της Παρακλήσεως στο Μυρόφυλλο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Ξενοφώντα Ζάχο.

Αργά το βράδυ επέστρεψε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλύστρας και τέλεσε Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου Αιμιλιανού και του Αγίου Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου.

Το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου 2019 επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Νεράιδας, ενώ το απόγευμα τέλεσε διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 5 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυφής, στις 6:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αετού και στις 8 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαφίνας.

Πριν το τέλος της Παρακλήσεως στην Κορυφή δώρισε ένα επιστήθιο Σταυρό στους συνταξιούχους Πρωτοπρεσβυτέρους Αλέξανδρο Καραγεώργο (Αγίας Μαρίνης Τρικάλων και πρώην Γραμματέως Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών) και Παναγιώτη Λιάπη (Κορυφής και Λαφίνας).

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 τέλεσε διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 5 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παχτουρίου, στις 6:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αρματωλικού και στις 8 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσοχώρας.

Πριν το τέλος της Παρακλήσεως στο Παχτούρι ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον επί πολλά έτη ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου και εξήρε την εθελοντική προσφορά του.

Στη Μεσοχώρα δώρισε ένα επιστήθιο Σταυρό στον εφημέριο π. Σωτήριο Καψιώχα.

Tο Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεράιδας.

Πριν το τέλος  της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τίμησε με το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου τον π. Θωμά Πλακιά και τον Χειροθέτησε σε Πνευματικό. Επίσης τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο Νεράϊδας π. Απόστολο Οικονόμου και τον Χειροθέτησε σε Πνευματικό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην πλατεία ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού, αλλά και με τα παιδιά και να απολαύσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα από νέους και νέες.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Γαρδίκι.

Το απόγευμα τέλεσε διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 6:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αθαμανίας και στις 7:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο χωριό Αγίας Παρασκευής (Τζιούρτζιας).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300548
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: