Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/08 23:35

kalosorismata 13

Τραγουδώντας «Χίλια καλωσορίσματα, χίλια και δύο χιλιάδες» κατασκηνωτές και στελέχη υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π.Ιουστίνο, στις κατασκηνώσεις της  Μητροπόλεως Καλαμαριάς με τίτλο «Πορεία προς τον Ουρανό» που φιλοξενούνται στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού της Περιόδου Κοριτσιών Γυμνασίου-Λυκείου που είναι φέτος αφιερωμένη στον Απόστολο των Εθνών Παύλο.Κάθε ομάδα φέρει το όνομα μιας συνεργάτιδας του Πρωτοκορυφαίου  Αποστόλου. 

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανυπέρβλητη αξία και σημασία του ιεραποστολικού έργου του πολύ μεγάλου Αγίου, αλλά και το πόσο αδικημένος είναι ως προς την αρμόζουσα προβολή για την προσφορά του στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την οικουμένη. 

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν συνθήματα και κατασκηνωτικές κραυγές, η εικόνα του Αποστόλου Παύλου που αγιογραφήθηκε από στέλεχος της κατασκήνωσης, καθώς και ο φετινός ύμνος "Τιμή σε σένα, Απόστολε Παύλε!" 

Ο Σεβασμιώτατος, με τον πατρικό του λόγο απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχαρίστησε ολόθερμα όλους τους κατασκηνωτές και τους γονείς τους, τον υπεύθυνο των κατασκηνώσεων π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη, τους διαχειριστές π. Πασχάλη Xριστοδούλου και κ. Φασουλά Ελευθέριο, την αρχηγό κ. Ειρήνη Γκράβα, την υπαρχηγό κ. Θωμαή Φασουλά, τα στελέχη, το προσωπικό και όλους τους εθελοντές που διακονούν με αγάπη Χριστού επί σειρά ετών. 

Με ιδιαίτερο σεβασμό αναφέρθηκε στις πλούσιες ευλογίες της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου και του Γέροντος Εφραίμ που συνδράμουν σε ύψιστο βαθμό στο πολυσχιδές κατασκηνωτικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι προ της ενάρξεως των κατασκηνωτικών δράσεων, ο Υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων, π. Θεόδωρος, με τη συνοδεία του Αρχηγείου επισκέφθηκαν τον οικείο Σεβασμιώτατο Mητροπολίτη Κασσανδρείας, κ. Νικόδημο, από τον οποίο έλαβαν την Αρχιερατική του ευχή και εγκάρδια ευλογία.

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

kalosorismata 1

Εμφανίσεις: 291369
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: