Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/08 23:27

trihmero kataskinosi 15

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά το κατασκηνωτικό τριήμερο γυναικών συνάξεων μελέτης Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, από 2 έως 4 Αυγούστου 2019, με συμμετοχή πολλών κυριών από όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια.

Την έναρξη της περιόδου, η οποία είχε θέμα "Ἐγώ δέ λέγω ὑμῖν…..»", κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος την Παρασκευή το απόγευμα τέλεσε, στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις Πρώτης της Μητροπόλεως, τον Αγιασμό, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και πλήθους κληρικών και λαϊκών.

Στη συνέχεια βάση προγράμματος το λόγο έλαβε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος με την ευχέρεια του λόγου του, την αμεσότητα με το ακροατήριο αλλά και με τη γλαφυρότητα της έκφρασής του, ανέπτυξε το θέμα: “Τα Θεία χαρίσματα (τάλαντα)”.

Ακολούθησε ωφέλιμη συζήτηση με ουσιαστικές ερωτήσεις από τις κυρίες, οι οποίες είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει το αμφιθέατρο των κατασκηνώσεων.

Την επομένη, η ημέρα ξεκίνησε με Αγιογραφικό Ανάγνωσμα υπό του πράου Αρχ. Σεβαστιανού Τοπάλη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμυνταίου, με θέμα: “Η χρυσή αλυσίδα της αγάπης”.

Ακολούθησε συζήτηση ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο καλλίφωνος Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Ως τον Βασιλέα των όλων υποδεξόμενοι”.

Το ίδιο απόγευμα στο αμφιθέατρο των κατασκηνώσεων τελέστηκε Εσπερινός υπο του Καθηγουμένου της Ι.Μ Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Κλαδορράχης, Πανοσιολογιωτάτου Αρχ. Ιωαννικίου Αθανασιάδη, παρουσία του οικείου Ποιμενάρχη.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, αναπτύχθηκε ομιλία από τον φλογερό Πανοσολογιώτατο Αρχ. Δανιήλ Αεράκη με θέμα: “Χαρίσματα και αγιότητα”, ενώ ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε η Νευρολόγος – Ψυχίατρος κ. Κώνστα Βασιλική, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, η οποία με σαφήνεια απέδωσε τόσο επιστημονικά όσο και θεολογικά “Tα ψυχολογικά αίτια της εσωτερικής δυσαρμονίας του ανθρώπου”.

Την Κυριακή το πρωί οι κυρίες εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πρώτης, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Τον Θείο λόγο με παρότρυνση του οικείου Ποιμενάρχη κήρυξε π. Δανιήλ ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι παρευρισκόμενες κυρίες επέστρεψαν στην κατασκήνωση και εκεί είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν μία εισήγηση από τον π. Δανιήλ Αεράκη με τίτλο “ Αληθινά χαρίσματα και απατηλά”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευλαβικό αφιέρωμα στους μακαριστούς ιεράρχες Ιωαννίκιο, Πολύκαρπο , Βασίλειο και Αυγουστίνο, από τα πνευματικά δισέγγονά τους, για την προσφορά τους σ την ακριτική Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στο τέλος της γιορτής προβλήθηκε εκτενές αφιέρωμα στον οικείο Ποιμενάρχη κ. Θεόκλητο, ο οποίος θεοφιλώς ποιμένει την ιστορική Ιερά Μητρόπολη επί πενήντα συναπτά έτη.

Ακολούθησε πρωτοχριστιανική τράπεζα ενώ νωρίς το απόγευμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, κήρυξε τη λήξη του τριημέρου ευχαριστώντας πρωτίστως τους ομιλητές για τα ωφέλιμα λόγια που απεύθυναν στις παρευρισκόμενες κυρίες, δευτερευόντως όσους κοπίασαν για την οργάνωση της περιόδου, ενώ ιδιαίτερα συνεχάρη την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Μάρκου Μαριάμ μοναχή, η οποία είχε και τον γενικό συντονισμό του τριημέρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 188833
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: