Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/07 00:01

magaron 12

Μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης κατασκηνωτικής περιόδου, κατά την οποία φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου αγόρια Δημοτικού, εγκαινιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου, η Δ' και τελευταία κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Γυμνασίου-Λυκείου με τον αγιασμό που τέλεσε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Μακάριος, ο οποίος και ευχήθηκε στα παιδιά καλή διαμονή κάτω από τη σκέπη και το βλέμμα του Αποστόλου Παύλου, του προστάτου της Κατασκήνωσης.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία του Ακριτοχωρίου για την εορτή της Παναγίας των Μαγάρων, την οποία ευλαβούνται οι κάτοικοι του χωριού και ιδιαιτέρως οι απόγονοι των Ελλήνων του Πόντου.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε χορός μοναζουσών από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου του ομώνυμου χωριού.

Κάθε χρόνο, εδω και 11 χρόνια, στις 22 Ιουλίου το απόγευμα τελείται πανηγυρικός Εσπερινός για την Παναγία των Μαγάρων και στη συνέχεια παραδοσιακή γιορτή στο προαύλιο του Ναού, την οποία διοργανώνει ο σύλλογος του Ακριτοχωρίου ''οι Ακρίτες''.

magaron 1

magaron 1

magaron 1

magaron 1

magaron 1

magaron 1

magaron 1

magaron 1

magaron 1

magaron 1

magaron 1

magaron 1

Εμφανίσεις: 163376
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: