Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/07 11:16

pr ilias 31

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Με την ανάλογη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η πυρφόρος εις ουρανούς ανάβασις του ενδόξου Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στην καθέδρα της Πυλαίας, τον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, πλαισιούμενος από τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο Παν. Αρχίμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τον Προϊστάμενο Παν. Αρχίμ. Δημήτριο Τζιαφά και τους Εφημερίους τους Ναού καθώς και πλειάδος Ιερέων τοπικής Μητροπόλεως.

Ο ευσεβής Λαός της Πυλαίας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη υπερεπλήρωσε τον εορτάζοντα Ναό με επικεφαλής τον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, Δήμαρχο της Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, εκπροσώπους των τοπικών αρχών κ.α, για να τιμήσει τον προστάτη της Ενορίας τους.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. π. Γεώργιος Χειλάς, Εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μορφή του Προφήτη Ηλιού, επεκτείνοντας τη σκέψη του στον σημερινό σύγχρονο κόσμο.

Αξίζει να αναφερθεί η συνεχομένη ροή των πιστών στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα του Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης και να προσευχηθεί στη χάρη του.

Προ της απολύσεως ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος π. Φώτιος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Τρίκκης μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Παναγιώτατου ενώ ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και την αγάπη όλων, συγχαίροντας παράλληλα τον Αρχιμανδρίτη Δημήτριο και τους συνεργάτες του για την άρτια και υποδειγματική διοργάνωση της πανηγύρεως.

Το απόγευμα θα τελεστεί μεθεόρτιος Εσπερινός και η λιτάνευση της ιερής Εικόνας του τιμώμενου Προφήτη ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη 24 Ιουλίου με την υποδοχή του Ιερού θαυματουργού Λειψάνου της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

"Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁ ἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει, διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300546
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: