Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. 17/07 13:17

agia marina saloniki

Την Ιερά Μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εορτάζει η Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό της Ναό στην Άνω Τούμπα.

Την παραμονή, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος τέλεσε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ενοριακού Πνευματικού Κέντρου και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή ευσεβούς εκκλησιάσματος και πλήθους κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμα μίλησε για τον βίο της αγίας Μαρίνας, τα μαρτύρια που υπέστη για την πίστη και την αγάπη που είχε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό τον οποίο και αγάπησε εκ νεότητος.

Εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, με εμφανή την συγκίνησή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για την τέλεση της σημερινής ευχαριστιακής συνάξεως της εορτής της Αγίας Μαρίνας.

Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, αρχιμ. Δαμασκηνό Πέτικα για την αρίστη διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως, τους εφημερίους π. Διόδωρο Μαρκατιά, π. Αθανάσιο Καρανταΐδη και π. Νικόλαο Στόκα, ως επίσης και τις εκκλησιαστικές επιτροπές του Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300954
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: