Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/07 23:45

agia marina ioannina 31

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουλίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Ιωάννινα.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το Μαρτύριο της Αγίας Μαρίνης.

"Η Αγία Μαρίνα φαίνεται είχε ζήσει το τι σημαίνει αιώνια ζωή, είχε ζήσει τί σημαίνει Χάρις του Αγίου Πνεύματος και δεν μπορούσε να την χωρίσει από την αγάπη του Χριστού τίποτα, ούτε τα καλά, ούτε τα άσχημα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Η Αγία Μαρίνα δέχθηκε βασανιστήρια, δεν δέχθηκε να απαρνηθεί τον Χριστό, της επιτέθηκε ο ίδιος ο διάβολος, δεν μπόρεσε να κάμψει το φρόνημά της, κατήσχυνε τον διάβολο. Τότε η Μαρίνα άρχισε να κερδίζει πιστούς. Να γιατί ενώ σφαγιάστηκαν τόσα εκατομμύρια χριστιανών, οι πιστοί γίνονταν περισσότεροι, διότι μέσα στην αδυναμία των Μαρτύρων φανερώνονταν η δύναμη της Χάρητος του Θεού" πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος.

"Εμείς έχουμε την μεγάλη τιμή να γεννηθούμε Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ο Ελληνισμός δημιούργησε όλες τις πολιτιστικές και πολιτισμικές συνθήκες για να γίνει γνωστό το μήνυμα του Ευαγγελίου στον κόσμο. Και μπόρεσε το μήνυμα του Ευαγγελίου με την ελληνική γλώσσα να διαδοθεί" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

"1700 χρόνια μετά από το μαρτύριο της Αγίας Μαρίνας πρέπει να σκεφτούμε. Είναι για εμάς σπουδαίο αυτό το δώρο, να είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Είναι για εμάς σπουδαίο η μεγάλη αποστολή που έχουμε να μεταφέρουμε τα πανανθρώπινα και οικουμενικά μηνύματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στον κόσμο; Είναι για εμάς σπουδαίο να γίνουμε το Φως επί την λυχνίαν; Είναι για εμάς σπουδαίο να μεταφέρουμε τα υψηλά αυτά μηνύματα της όντως ζωής στον κόσμο; Αν ναι, χρειαζόμαστε μετάνοια, μελέτη του Ευαγγελίου, μετοχή στο Μυστήριο της σωτηρίας, έτσι ώστε φωτισμένοι ήδη να γίνουμε φως για τον κόσμο, όπως φως έγιναν όλοι οι Άγιοι φωτιζόμενοι από την Χάρη και το Φως της Αγίας Τριάδος" υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 262671
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: