Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου. 16/07 22:23

marina sid 9

Στο εορτάζον παρεκκλήσιο της ενορίας της Αμμουδιάς παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας και Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας της Αθληφόρου, και χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού, που τελέστηκε υπαίθρια.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την έντονη βροχόπτωση, η παρουσία και η συμμετοχή, όχι μόνο των κατοίκων της ενορίας, αλλά και των ευλαβών προσκυνητών όλης της περιοχής, ήταν δυναμική και αξιόλογη.

«Θαυμάζω την πίστη και την αγάπη και την ευλάβειά σας να παρακολουθείτε με τις ομπρέλες τον εσπερινό και μάλιστα με απόλυτη ησυχία» είπε ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του, και πρόσθεσε «Τόσο δυνατή είναι η πίστη όλων μας και τόσο μεγάλη η αγάπη για τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Ούτε η βροχή, ούτε ο αέρας μπορεί να χαλάσει αυτήν την εορταστική συνάθροιση, αυτό το πνευματικό δείπνο, δειπνοκλήτωρ του οποίου είναι η Αγία Μαρίνα»

Αναφέρθηκε, επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος στο μαρτύριο της Αγίας, το οποίο, όπως είπε, παραμένει φωτεινό στους αιώνες που πέρασαν και θα περάσουν ως φάρος που μας οδηγεί στην αγιότητα και ως πυξίδα σωτηρίας.

Ευχαρίστησε δε την οικογένεια του κ. Ευαγγελίδη, με τις δαπάνες και τη μέριμνα του οποίου κτίστηκε το παρεκκλήσιο, διότι με την πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε ένα νέο προσκύνημα, ένας χώρος που κάθε χρόνο την ημέρα αυτή συγκεντρώνει πλήθος κόσμου για να προσευχηθεί στην Αγία Μαρίνα και να ζητήσει τη σκέπη και την προστασία της.

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

marina sid 9

Εμφανίσεις: 193069
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: