Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. 14/07 22:44

xalkida sinodos 4

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων 630 θεοφόρων Πατέρων, των συγκροτησάντων την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην τελεσθείσα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος Θεία Λειτουργία.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, ακόμη, ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυξ, και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, ανέπτυξε την περί Συνόδου διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και εν συντομία και απλότητι ανέφερε τους όρους των επτά Οικουμενικών Συνόδων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στα Μνημόσυνα του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Δημητρίου Παράκατη, καθώς και αλλών δύο κεκοιμημένων ενοριτών.

Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως, συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και έψαλλαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και κ. Αλέξανδρος Βουρής, με τα μέλη των βυζαντινών χορών τους.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γραμματικός

xalkida sinodos 1

xalkida sinodos 1

xalkida sinodos 1

xalkida sinodos 1

xalkida sinodos 1

xalkida sinodos 1

xalkida sinodos 1

Εμφανίσεις: 166455
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: