Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φιλίππων. 08/07 14:49

kabalas mnimosino 1

Σήμερα Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ετίμησε την μνήμη του μακαριστού και επί 43 χρόνια Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, πιστός στις αρχές και στις δεσμεύσεις του για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον άμεσο προκάτοχό του, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στην ιερά Μονή του Αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας.

Ακολούθως ο κ. Στέφανος μαζί με τον ιερό Κλήρο ετέλεσε μνημόσυνο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου, ο οποίος ευρίσκεται στο προαύλειο του μοναστηριού, ακριβώς στο σημείο που ο ίδιος υπέδειξε στους συνεργάτες του πριν τον θάνατό του.

Η προσευχή του και η μεγάλη πνευματική προσφροά του προς την τοπική μας Εκκλησία ας αποτελούν αιτία αγαθής μνήμης και ευγνωμοσύνης.

Ο Θεός να τον αναπαύη!

Φώτο: Κυριάκος Βουλγαρέλης

kabalas mnimosino 2

kabalas mnimosino 2

kabalas mnimosino 2

kabalas mnimosino 2

kabalas mnimosino 2

kabalas mnimosino 2

kabalas mnimosino 2

Εμφανίσεις: 272946
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: