Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/06 15:03

neas krinis 1

Το Σάββατο 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η λήξη των εσπερινών συνάξεων και αγιογραφικών κύκλων που λαμβάνουν χώρα στην Ι. Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά.

Στην Ιερά Μητρόπολη γίνονται εσπερινές συνάξεις από τον Σεβασμιώτατο από Δευτέρα έως και Παρασκευή στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Μητρόπολης στην Νέα Μηχανιώνα και στην Επανομή αλλά και στις ενορίες από τους εφημερίους.

Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και πατέρες από τις ενορίες της Μητρόπολης περίπου 500 μέλη από όλες τις συνάξεις περιηγήθηκαν στα Μετέωρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Το απόγευμα συναντήθηκαν όλοι στην Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και τη γερόντισσα ηγουμένη Θεοκτίστη και την συνοδεία της.

Τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και ο Σεπτός Ποιμενάρχης των Μετεώρων κ. Θεόκλητος χαιρέτισε τους προσκυνητές με λόγο αγιογραφικό αγάπης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και την γερόντισσα Θεοκτίστη για την φιλοξενία τους προσφέροντάς τους μια εικόνα αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώνας και ένα Ιερό Ευαγγέλιο μικρού μεγέθους αντίστοιχα.

Ακολούθησε κέρασμα από τις αδελφές στην αυλή της Μονής και η αναχώρηση για την επιστροφή με την ευχή "Και του χρόνου!".

neas krinis 2

neas krinis 2

neas krinis 2

neas krinis 2

neas krinis 2

neas krinis 2

neas krinis 2

Εμφανίσεις: 206122
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: