Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

egainia peristeri 43

Περιστέρι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και μεγάλης συγκίνησης τελέσθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 η Ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Επίσκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, πλαισιωμένος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και πλήθος κόσμου που κατέκλησαν το ισόγειο του Επικοπείου Της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ακο­λού­θη­σε η μα­κρο­σκε­λής Α­κο­λου­θί­α των Εγ­και­νί­ων που πε­ρι­ε­λάμ­βα­νε τις κα­θα­γι­α­στι­κές ευχές, την λι­τα­νεία πέ­ριξ του Να­ού, την είσο­δο σε Αυτόν, την το­πο­θέ­τη­ση των Α­γί­ων λει­ψά­νων του Αγίου Ειρηναίου, του Αγίου Τρύφωνος και των Αγίων Δέκα εν Κρήτη στο «φυ­τό» της Α­γί­ας Τράπεζας, την έκπλυ­ση, α­ρω­μα­τι­σμό, έν­δυ­ση και ευπρε­πι­σμό της καθώς και την καθιέρωση Ιερών αντιμηνσίων.

Στην συνέχεια τελέστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χάρισε τον προκάτοχό του κ. Χρυσόστομο, ο οποίος παρεβρισκόταν στην Ακολουθεία το εγκόλπιο της Μητροπόλεως Περιστερίου ευχόμενος ταχεία ανάρωση.

Στην κα Παναγιώτα Λιακοπούλου, η οποία δώρισε όλα τα Ιερά σκεύη του εγκαινιασθέντος παρεκκλησίου, έδωσε ευλογία την εικόνα της Θετόκου και την πλακέτα της ενδθρονήσεως του, στον π. Πατάπιο εκ μέρους της επιτροπής εγκανίων καθώς και στην εκπρόσωπο του Δήμου Περιστερίου κα Αμαξοποόυλου την εικόνα της Θεοτόκου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 260858
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: