Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/06 13:20

exormisi 1

Η Συντροφιά Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοποίησε και φέτος την προσκυνηματική της εξόρμηση.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, 25 οικογένειες από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με επικεφαλής τον Σεπτό Ποιμενάρχη τους κ. Ιουστίνο, ξεκίνησαν για την ιστορική πόλη της Καστοριάς.

Πρώτα επισκέφθηκαν την Παναγία Μαυριώτισσα ακολουθώντας τον παραλίμνιο γραφικό δρόμο.

Έπειτα επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του ήρωα μακεδονομάχου Παύλου Μελά και της συζύγου του Ναταλίας όπου τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως από τον Σεβασμιώτατο.

Στη συνέχεια η ομάδα είχε την ευλογία να τύχει υποδοχής από τον επιχώριο Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Καστορίας.

Παρατέθηκε πλούσιο κέρασμα σε όλους και μοιράστηκαν ενθύμια ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ μίλησε εγκάρδια και ωφέλιμα στα νέα ζευγάρια και στα παιδιά τους.

Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την όμορφη πόλη της Καστοριάς.

Το επόμενο πρωινό του Σαββάτου 8 Ιουνίου οι οικογένειες αναχώρησαν για την περιοχή των Πρεσπών με επικεφαλής αλλά και ξεναγό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο με πρώτο σταθμό τον Άγιο Γερμανό.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Άγιο Αχίλλειο και στην εκεί Βασιλική. Από το χωριό Ψαράδες με τα ταχύπλοα σκάφη επισκέφθηκαν τα εντυπωσιακά ασκηταριά της Μεγάλης Πρέσπας.

Η επιστροφή έγινε μέσω της ακριτικής πόλης της Φλώρινας μέσα από μια διαδρομή μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Στη Φλώρινα τις οικογένειες υποδέχθηκε με πολλή αγάπη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Φλώρινας κ. Θεόκλητος ο οποίος μίλησε στα ζευγάρια και τους παρήχε την ευλογία του μαζί με αναμνηστικό δώρο.

Το προσκύνημα αυτό στη δυτική Μακεδονία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα ανανεώνοντας το ραντεβού των οικογενειών στις κατασκηνώσεις των νέων ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2

exormisi 2 

Εμφανίσεις: 234829
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: