Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. 05/06 12:06

apodosi xalkida 1

Με την ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα, τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και κατάνυξης, το βράδυ της 4ης προς 5ης Ιουνίου 2019 στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Δ.Δ. Αγίου Νικολάου Μπούρτζι.

Στην Ιερά Αγρυπνία, η οποία εψάλη σύμφωνα με το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, όπως η Πασχαλινή Ακολουθία την νύκτα της Αναστάσεως, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, διδάσκοντας τους πιστούς το αναστάσιμο περιεχόμενο της ζωής της Εκκλησίας.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πρωτοσύγκελλός του, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμ Νεκτάριος Ευγενικός, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Ιερομ. Πορφύριος Γερμανός και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Στο ιερό Αναλόγιο απέδωσαν τους Αναστάσιμους Ύμνους ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Δροσιάς κ. Κυριάκος Ναούμ, με την συμμετοχή μαθητών τους και των Ιεροψαλτών του Ι. Ναού.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Καλαφάτης

apodosi xalkida 2

apodosi xalkida 2

apodosi xalkida 2

apodosi xalkida 2

apodosi xalkida 2

apodosi xalkida 2

Εμφανίσεις: 182032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: