Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κίτρους. 04/06 17:19

thyranoiksia 1

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, την Κυριακή 2 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, τέλεσε την ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία στην Κατερίνη.

Το Παρεκκλήσιο ανήγειραν οι ενορίτες της Αγίας Άννης Κατερίνης, επί της οδού Οδ. Ελύτη, με μεγάλη προθυμία και αγάπη προς τον σύγχρονο Άγιο Ιάκωβο, το Μοναστήρι του οποίου πολλοί είχαν επισκεφθεί αλλά και αρκετοί τον είχαν γνωρίσει εν ζωή.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος επαίνεσε τους ενορίτες για το ζήλο τους και ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για την ανέγερσή του, ενώ τόνισε την αξία της αγιότητος επικαλούμενος για όλους τις πρεσβείες του Αγίου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία σε όλους από ένα Εικονάκι του Αγίου, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας, μιας και ο Άγιος είχε Μικρασιατική καταγωγή.

thyranoiksia 2thyranoiksia 2

thyranoiksia 2

thyranoiksia 2

Εμφανίσεις: 263279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: