Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/05 13:20

leipsana 22

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 το απόγευμα την Τιμία και Χαριτόβρυτο Χείρα του Αγίου ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων το Ιερό Λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι διάκονοι, η Τιμία Χείρα τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν με ροδοπέταλα.

Τον Άγιο μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ανδριτσόπουλος.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Στην σύντομη προσλαλιά του, στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ευγνωμόνως ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί στα Τρίκαλα η Τιμία Χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, αλλά και τον π. Ιερόθεο με την συνοδεία του για τον κόπο του να έρθει στην αγιοτόκο πόλη των Τρικάλων.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ» πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Νεομάρτυς Άγιος Παύλος, διακόσια χρόνια από το μαρτύριό του» από την Θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Πλήθος κληρικών και κόσμου παρακολούθησαν την παράσταση για τον βίο του Αγίου Παύλου, αποκομίζοντας διδάγματα ζωής και ευφροσύνης που τα μέλη της θεατρικής ομάδας απέδωσαν με μεγάλη επιτυχία μέσα από τους ρόλους τους.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ευγνωμόνως το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την άδεια να έρθει στην πόλη μας η Θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεώς του, συνεχάρη τα μέλη ομάδας για την εξαιρετική ερμηνεία και την εκφραστικότητα που επέδειξαν στην απόδοση των ρόλων τους.

Το βράδυ στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της ελεύσεως της Τιμίας και Χαριτοβρύτου Χείρας του Αγίου ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου προερχόμενα από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος μαζί με ιερείς της πόλεως και των χωρίων.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο συμπροσευχόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος αναφέρθηκε εμπνευσμένα στη ζωή και του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Τους ύμνους της Αγρυπνίας απέδωσε θαυμάσια χορωδία νέων από τη Λάρισα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 226411
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: