Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χίου. 21/05 22:00

xios 1

Την 21η Μαίου ε.ε. επισκέφθηκε την Βιβλιοθήκη της Ι. Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ» ο Στρατηγός ε.α. κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και τον θαυμασμό του για την πλούσια συλλογή τόσων επιστημονικών συγγραμάτων και τη όλη διαμόρφωση των χώρων της Βιβλιοθήκης.

Ο κ. Δημοκριτος Ζερβάκης αξιωματικός του Πυροβολικού, είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας του Βασικού Τμήματος της Σχολής Πυροβολικού και της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ.

Επίσης είναι Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MASTER OF ARTS) του Πανεπιστημίου HULL του Ηνωμένου Βασιλείου στις Στρατηγικές Σπουδές.

Υπηρέτησε σε αρκετές Μονάδες του ένδοξου Πυροβολικού, ως εκπαιδευτής και επιτελής στο Γραφείο Μελετών της Σχολής Πυροβολικού και ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ. Επίσης υπηρέτησε ως παρατηρητής και επιτελής στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UNIKOM) στο ΚΟΥΒΕΙΤ–ΙΡΑΚ και ως επιτελής στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαική Ένωση, όπου ήταν τοποθετημένος κατά τη διάρκεια της, επί ένα έτος Ελληνικής Προεδρίας, σε θέματα Ευρωπαικής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Είχε αναλάβει την ευθύνη για τη συγκρότηση και τη διοίκηση της 194 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS) καθώς και τη διοίκηση της 156 Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού PzH-2000.

Διετέλεσε Διοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, Επιτελής και επί διετία Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ(2016 - 2017). Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΦ (2014 - 2016), ήταν Διοικητής της 96 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΧΙΟΣ» κατά τα έτη 2012 - 2014.

Η όλη υπηρεσία του διακρίνεται απο αξιοθαύμαστη αφοσίωση στη Πατρίδας μας αλλά και από βαθειά πίστη στον Θεό.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εξετίμησε ιδιαίτερα τα χαρίσματα του Στρατηγού, γι’ αυτό και του απένειμε τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου και τον Εχειροθέτησε σε Αναγνώστη.

Επίσης, του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και καθήκοντά του, παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, το μετάλλιο των Ηνωμένων Εθνών καθώς και το ασημένιο μετάλλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας και το μετάλλιο του Τάγματος της Αξίας του Γαλλικού Έθνους.

xios 2

Εμφανίσεις: 171308
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: