Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. 20/05 13:46

anakomidi 1

Το πρωί της Δευτέρας, 20 Μαΐου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται η εορτή της Ανακομιδής των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον παλαιό ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών (19ος αιώνας).

Ο παλαιός Ναός της κωμοπόλεως των Λαγυνών, είναι ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής με ξύλινη στέγη, ενώ το Ξυλόγλυπτο Τέμπλο του (1890) αποτελείται από Εικόνες που προέρχονται από τα αγιογραφικά εργαστήρια της Κουλακιάς, πλαισιωμένες από ένα πλούσιο λαϊκότροπο διάκοσμο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μεγάλου Πατρός της Αγάπης, του Αγίου Νικολάου, ως Προστάτη του κόσμου όπως αποκαλείται και μέσα από τους ύμνους, σημειώνοντας ότι την μεγάλη του Πίστη και την παραμονή του κοντά στο Χριστό, η οποία και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα όλων μας, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην επίσης σήμερα εορτάζουσα Αγία Λυδία της Φιλιππησία, ως πρότυπο γυναικός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Εμφανίσεις: 174239
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: