Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/05 00:25

genoktonia kalamarias 1

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ιερείς της Μητροπόλεως, πολλοί εκ των οποίων έλκουν την καταγωγή τους από τα Ιερά χώματα του Πόντου, τιμώντας έτσι τη σημερινή επέτειο της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, αναφερόμενος στην επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, επέκρινε την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας από ιδεολογικά αγκυλωμένους Έλληνες ιστορικούς και τόνισε την ευθύνη που έχει η σύγχρονη γενιά των Ποντίων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης που δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις αλλά κυρίως στην επιστημονικά καταρτισμένη προσπάθεια διεθνοποίησης του ζητήματος της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αδίκως θανατωθέντων 353.000 Ποντίων αδελφών μας και, ακολούθως, Τρισάγιο μπροστά στον ανδριάντα του από Τραπεζούντος Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

kalamria 1

genoktonia kalamarias 3

genoktonia kalamarias 3

genoktonia kalamarias 3

genoktonia kalamarias 3

genoktonia kalamarias 3

genoktonia kalamarias 3

genoktonia kalamarias 3

genoktonia kalamarias 3

Εμφανίσεις: 156838
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: