Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/05 12:45

agios athanasios 64

Για την Romfea.gr | Ιάσονας Ντικούλης


Με λαμπρότητα και μέσα σε αναστάσιμο κλίμα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Μαίου η μνήμη της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομο Στεφανιδάκη και τον π. Γεώργιο Φλουρή.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αθανασίου και στους αγώνες του υπέρ της διασφάλισης των Δογμάτων της Ορθόδοξης πίστης.

''Δεν πρέπει να έχουμε επιφανειακή πίστη, αλλά να πιστεύουμε βαθιά και να ομολογούμε τα Ορθόδοξα Χριστιανικά δόγματα που διασφάλισαν οι Άγιοι Πατέρες μέσω των Οικουμενικών Συνόδων'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατατος πρόσθεσε: ''Να ομολογούμε την πίστη μας με ταπείνωση και να είμαστε περήφανοι γι' αυτήν''.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος Στεφανιδάκης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να τον έχουν κοντά τους, αλλά και να συνεορτάσει μαζί τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 296410
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: