Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. 30/04 18:42

 psaxna 9

Την Τρίτη της Διακαινησίμου εβδομάδος, 30 Απριλίου 2019, εόρτασε με λαμπρότητα η ιστορική Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου Ψαχνών επί τη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του φερωνύμου προστάτου της.

Στον αναστάσιμο Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και τέλεσε την Θεία Λειτουργία που ακολούθησε με συλλειτουργούς τους Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης και τους Διακ. Νικόλαου Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε διδακτικά προς τους πιστούς, που είχαν κατακλύσει το καθολικό και τους πέριξ χώρους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, περί της πίστεώς μας στην αλήθεια της Αναστάσεως του Χριστού, όπως αυτή προτυπώνεται στην Παλαιά και μαρτυρείται στην Καινή Διαθήκη.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτ. Ανάργυρος Στουραΐτης-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιτικών και Καθηγητής της Σχ. Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο εθελοντής ιεροψάλτης της Ι. Μονής κ. Νικόλαος Τζιγιάννης και νεαροί μαθητές του Μουσικοδιδασκάλου και ιεροψάλτου του Ι. Ν. Αγ. Λουκά Πατησίων κ. Κυριάκου Στάντζου.

 psaxna 9

 psaxna 9

 psaxna 9

 psaxna 9

 psaxna 9

 psaxna 9

 psaxna 9

 psaxna 9

 psaxna 9

 psaxna 9

 psaxna 9

Εμφανίσεις: 199359
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: