Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Διδυμοτείχου. 29/04 22:29

poliouxos soufli 9

Η φημισμένη για τα μεταξωτά της κωμόπολη του Σουφλίου με ιεροπρέπεια τίμησε τον πολιούχο της Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, ιερούργησε στον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της κωμοπόλεως, κτίσμα του 1818 με το υπέροχο ξυλόγλυπτο εικονοστάσιο του 1861, έργο του ξυλογλύπτη Σταματίου από την Μάδυτο της Ανατολικής Θράκης.

Τη Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Μεγαλομάρτυρα αγίου παρακολούθησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστασία Γκαρά, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δημήτριος Ρίζος, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, αντιπροσωπείες μαθητών από τα σχολεία της κωμοπόλεως και πυκνό εκκλησίασμα.

poliouxos soufli 1

poliouxos soufli 1

poliouxos soufli 1

poliouxos soufli 1

poliouxos soufli 1

poliouxos soufli 1

poliouxos soufli 1

poliouxos soufli 1

Εμφανίσεις: 181911
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: