Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/04 22:18

meteora 43

Μετέωρα Θεσσαλονίκης | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα των ημερών, εκατοντάδες ήταν οι ευλαβείς πιστοί, ενορίτες των Μετεώρων και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, που συνέρρευσαν στον νεόδμητο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό των ενδόξων νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στα Μετέωρα του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσουν την Ιερή τους Εικόνα και τα Ιερά τους Λείψανα, το εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινισίμου, 29 Απριλίου 2019.

Του Δισαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, πλαισιούμενοι από τον Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ναού Αρχιμ. π. Ευγενίου Καρατζά, Ιερέων της τοπικής Μητροπόλεως αλλά και όμορων Ι. Μητροπόλεων καθώς και των Ιεροδιακόνων.

Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μάλιστα πολλές φορές άπαντες έψαλλαν τον νικητήριο παιάνα "Χριστός Ανέστη" που εκφράζει τη νίκη και τη σωτηρία.

Στο μέγιστο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εστίασε ο χοροστατών Μητροπολίτης στο κήρυγμά του απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί την αρχή και το τέλος της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας, μιας διδασκαλίας σωτηρίας και καινής κτίσεως.

Ο Θεός, είπε ο Σεβ. κ. Ιουστίνος μέσα από την Ανάστασή Του, φανερώθηκε και ως άνθρωπος τέλειος, όντας τέλειος Θεός, νικώντας τη φθορά και τον θάνατο! Υπεγράμμισε ότι το Ευαγγέλιο αποτελεί την απόλυτη και τέλεια αλήθεια, την οποία βίωσαν οι Νεομάρτυρες και προχώρησαν με θάρρος, όπως οι τιμώμενοι Άγιοι, στο Μαρτύριο του αίματος, παραμερίζοντας τον φόβο και αγνοώντας τους πειρασμούς.

Ο Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Καλαμαριάς εξέφρασε την αγάπη και το σεβασμό προς το σεπτό πρόσωπο του Ποιμενάρχου της Νεάπολης και της Σταυρούπολης ενώ ανεφέρθη με θερμά λόγια για τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ευγένιο, καθώς έλκουν την καταγωγή τους από την ίδια Κωμόπολη της Φλώρινας, την Μελίτη, και υπήρξε εκείνα τα χρόνια κατηχητόπαιδο του Σεβασμιωτάτου.

Πριν την έναρξη του λαμπρού πανηγυρικού Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των εορταζόντων νεοφανών Αγίων στους δρόμους των Μετεώρων, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Διευθύνσεως Θεσσαλονίκης και πλήθους κόσμου.

Επικεφαλής του πολυπληθούς εκκλησιασμάτος ήταν ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής, κ.α.

Οι πιστοί που προσέρχονταν συνεχώς περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων που φυλάσσονται ως τιμαλφέστατος θησαυρός στον Ιερό Ναό, ο οποίος είναι χτισμένος σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 284015
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: