Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. 29/04 17:38

onomastiria thibon 5

Μέσα στην αναστάσιμη χαρά του Πάσχα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχης της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας κ. Γεώργιος.

Το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των κληρικών και των πιστών στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, Δευτέρα της Διακαινησίμου 29 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αραχώβης, με την συμμετοχή πολυάριθμων πιστών, στους οποίους και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, ευλογημένα και ελπιδοφόρα. Κατά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των κατοίκων της κωμοπόλεως, αλλά και πολλών πιστών από τη Λιβαδειά, το Στείρι, τη γειτονική Φωκίδα, κ.α., που προσήλθαν να τιμήσουν τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο και να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην Αράχωβα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, όπου δέχθηκε τις ευχές των αρχόντων, των κληρικών και του χριστεπωνύμου πληρώματος της Τοπικής Εκκλησίας, που προσήλθε να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο έτη πολλά.

onomastiria thibon 1

onomastiria thibon 1

onomastiria thibon 1

onomastiria thibon 1

onomastiria thibon 1

onomastiria thibon 1

onomastiria thibon 1

onomastiria thibon 1

onomastiria thibon 1

onomastiria thibon 1

Εμφανίσεις: 196700
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: